Media Kelantan

February 23, 2009

Blog Indonesia Maki Malaysia

Filed under: Diskusi — mediakelantan @ 8:36 am

blog

Mari ramai-ramai kawan-kawan media, kita jengah sebentar ke blog ini, lihat apa isinya, sama-sama renungkan..

http://id-top.blogspot.com

secara kebetulan, link blog ini abang admin dapati melalui capaian di salah seorang rakan wartawan juga, brother mazidul akmal sidek..http://mazidulakmal.blogspot.com

isi di blog ini lebih banyak menceritakan perihal di negara kita..corak tulisan ke arah mencaci, menghina dan memaki apa yang berlaku di negara kita..

blog1

abang admin tak mahu letak komen sendiri..sama-sama kita komen mengenai apa yang tertera dalam blog ini..

1 Comment »

  1. Mula2 memang panas hati bila aku baca blog tu, tapi bila pikir2 balik, tak guna sesen pun aku bazirkan tenaga aku untuk si bangangbahlol (maaf ye abang admin, tak boleh tahan daaa, jangan delete ya) yang buat blog ni.
    Itu la, orang MALAYSIA, buat baik berpada-pada… tak payah baik sangat tolong anjing tersepit, ni dia gigit tangan kita balik, huh.. Para majikan, nak bagi kerja buat rumah, cari abang Bangla, kalau nak cari maid, cari filipina atau nepal, bayar mahal sket tapka, puashati, diaorang lagi baik dari makhluk yang satu ni. Tapi bila aku amati, timbul perasan kesian la kat bangsa tak kenang budi ni.. Kesian kerana mereka2 ni jenis tak sedar diri, berapa ramai anak2 diorang yang datang MALAYSIA cari makan kat sini, tu tak kira yang jadi pencuri, penyamun, jadi orang gaji pun selalu lari ikut jant.. (pengalaman sendiri ni)… kreatif sungguh kalau nak nyusahkan orang yang tolong bagi rejeki untuk mereka ni. Aku ingat dia ni cemburu, MALAYSIA aman, tenteram, makmur, masalah kecik2 tu biasa la, ni bukan syurga. Kalau nak banding dengan tempat dia tu… jauh la beza. Negara dia luas, subur tapi sampai sekarang rakyat masih miskin, dari buat benda tak berpaedah ni, baik la ko pikir macamana nak ubah tu..kalau tak reti, mai belajar dari MALAYSIA..

    Comment by niyangrapik — February 24, 2009 @ 5:10 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: