Media Kelantan

November 4, 2008

Alahai Nasib

Filed under: Pengumuman — mediakelantan @ 7:46 am

klt_pecah4

(Guna intonasi Aziz Sattar ketika membaca surat daripada Cik Ros seperti dalam Pendekar Bujang Lapuk)

Alahai nasib tak baik..alkisah tersebut la kisah..pejabat Utusan Melayu (M) Berhad dan Utusan  Media Sales (Umes) cawangan Kelantan dimasuk pencuri..kejadian dipercayai berlaku awal pagi..tak pun malam semalam..nak tau lebih lanjut, tanya pegawai penyiasat..

Maka hilang la dua komputer riba dan sebuah komputer..burner DVD pun hilang..radio buruk pun nak rembat..habis satu pejabat si pencuri ni geledah..lebih malang lagi, duit syling berjumlah RM2.50 pun dia nak kebas..

maka nak jadikan ceritanya, kejadian disedari oleh seorang wartawan yang menggunakan nama samaran Mikah..dialah orang pertama yang sampai pejabat..walaupun sedar pintu terbuka dengan keadaan pejabat masih gelap tapi dia tidak mengesyaki apa-apa..al terus dia pergi ke komputernya untuk membuat kerja-kerja seperti yang dminta oleh kawan-kawannya..

klt_pecah3

Selang beberapa minit, barula dia terperasan semua laci meja, almari terbuka..nampak pejabat seperti bersepah..lalu cuba si Mikah ini menghubungi kawannya, Azran untuk memberitahu akan keadaan ini..sahla..pejabat kita kena pecah..jerit kedua-dua ini sambil menyanyi lagu S.M Salim..Apa nak jadi, apa nak jadi, pejabat kita masuk pencuri..apa nak jadi..

Advertisements

2 Comments »

  1. Untuk perhatian Mikah….pegawai CSI Kawan yang diketuai Zahari kini sudah memulakan penyiasatan dan dalam laporan awalnya mendapati terdapat 81 cap jari terutama di pintu jamban. Menurut laporannya itu dipercayai terdapat 7 individu yang melakukan kegiatan laknat dan bergilir-gilir menggunakan jamban utusan dan umes…Esok dipercayai beberapa pakar forensik Kawan akan ke loji kumbahan terdekat bagi menganalisa “sisa kumbahan” suspek terbabit. Kita doakan siasatan ini akan berjaya membongkar kegiatan si pencuri yang kononnya licik le ni….

    Comment by CSI KAWAN — November 4, 2008 @ 8:20 am

  2. Banyak maksiat kot kat opis tu….hehehhehehe,,sabau jo laaaaaaaaaaaaaaa

    Comment by CikguR — November 12, 2008 @ 10:41 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: