Media Kelantan

October 28, 2008

Futsal MKFC – Pasukan Kuning Lakar Sejarah Selepas 10 Perlawanan

Filed under: Aktiviti kawan — mediakelantan @ 1:16 pm
Members of MKFC

Members of MKFC

Kemenangan kedua berturut-turut berjaya dilakar oleh pasukan Kuning yang diketuai oleh Azran (Azran tak muncul semalam, kata kawan sepasukan sebab tu boleh menang) menewaskan pasukan Merah yan dikemudi oleh Bob dalam sesi perlawanan latihan mingguan MKFC malam semalam. Pasukan Kuning merekodkan gol 8 berbalas 6. Tahniah untuk pasukan ini yang terus menerus mempamerkan permainan yang memberansangkan.

Kesilapan pasukan Merah yang tidak menurunkan pemain-pemain utamanya terlebih dahulu menyaksikan pasukan Kuning mendominasi permainan dan terus memburu gol sebanyak mungkin untuk memberi kelebihan kepada mereka. Pada 30 minit pertama, pasukan Kuning mendahului 5 gol dengan rangkaian tiga rangkaian penyerang Wanfai, Isma dan Mie dibantu oleh Zulhanifa mengasak bertubi-tubi kelemahan pasukan Merah.

Kemenangan pasukan Kuning ini turut dibantu oleh persembahan terbaik oleh Lee yang dinobatkan sebagai pemain terbaik perlawanan. Ketangkasan Lee menjaga gawang dengan tenang banyak membantutkan percubaan merbahaya pihak lawan. Sepakan deras dan tendangan padu dengan mudah ditampan. Apabila ditanya apa rahsianya, dengan slumber berkata “Kawe biaso kijo punggah beras”.. Lee sememangnya layak diberi pengiktirafan Tangan Ajaib.

 

Tangan Ajaib

Tangan Ajaib

 

Untuk rekod, penjaring gol terbanyak berjaya dirangkul oleh Isma disamping pemain paling konon-kononnya bernilai disandang oleh Wanfai. Perlawanan latihan semalam juga turut dihadiri oleh PRO 8 Briged yang tak kurang macho ye, Nazri.

MKFC masih lagi menunggu mana-mana pemain wanita yang sudi untuk turun berlatih bersama-sama (tapi lain court la main) sebagai persiapan membentuk satu pasukan yang mantap..Sekali lagi diulang, kedatangan anda amat dialu-alukan.

44 Comments »

  1. Aku lihat kamu semua media Kelantan memang ada kualitas untuk menjadi pemain yang lebih hebat. Cuma aku harap kamu semua tingkatkan disiplin, bila main futsal kamu kena datang awal, kalau lewat 5 minit, baik kamu semua tak payah datang… ingat! kamu semua ada kualitas… (TOLONG BACA DENGAN SLENG MAT SALEH)

    Comment by PETER JAMES BUTLER (COACH KELANTAN) — October 28, 2008 @ 3:53 pm

  2. Tahniah kepada lee kerana dinobatkan pemain terbaik…`hidup tangan ajaib’. kepada pasukan merah tuu….bilonya team demo nok balasnya….asyik team kuning yang menang…pastu mcm2 alasan bagi …sebab azran tak ade laaa…sebelum tu sebab bob tak ade laa..semua tu alasan tak boleh diterima…cuma orang tak ade maruah jah boleh terima…hidup team kuning!!!!!

    Comment by Mat Kool — October 29, 2008 @ 2:12 am

  3. Bangga dengan kualitas dimiliki ismaNEVES…

    Comment by RozitaCHEwan — October 29, 2008 @ 5:40 am

  4. Apa lak sebut pasal maruah lak kat sini ni….main bola cam ni pun kira ada maruah gak kerr….Bukan Malaysia lawan Vietnam kut nak kena gendong maruah negara…

    Comment by pencinta wanita — October 29, 2008 @ 5:51 am

  5. Aku rasa team merah juga ada kualitas, cuma nasib sahaja kurang memihak kepada mereka. Para pemainnya ada kesungguhan cuma perlu perbaiki skill. Kalau tahan bola pun failed aku rasa baik kamu pergi main benda lain. (ni bukan aku punye statement. Tadi aku call Peter James Butler, dia yang bagi komen ni.)
    p/s: Baca guna slang Peter James Butler untuk memberi lebih kepuasan….

    Comment by Sinuzula — October 29, 2008 @ 6:55 am

  6. syabas team kuning kerana menang…….memang pasukan anda ade kualiti dan mempunyai ciri2 pasukan hebat…saya pun teringin nak menyertai team anda…minggu depan saya akan hadir dengan memakai jersi mewarna kuning….nantilahhhhh kemunculan saya.

    Comment by Indura Mahyadin — October 29, 2008 @ 7:13 am

  7. mula nak merepek pkai nama lain..ceh..macam aku xtau je..muahahahahaa

    Comment by Mikah — October 29, 2008 @ 7:50 am

  8. Kami Pemuda Umno Sik berharap saudara Azran Fitri dapat turun ke padang minggu depan… buktikan kehadiran anda penting untuk pasukan kuning sekali gus menafikan dakwaan bahawa ketiadaan anda adalah punca kemenangan team kuning… buktikan anda ada kualitas! ayuh Azran… go go go

    Comment by Pemuda Umno Sik — October 29, 2008 @ 7:53 am

  9. wah… gue lihat ramai sekali bala dewa di Malaysia terutama di Kelantan. Ada dewa20, dewa07, dewa80 dan ramai lagi dewa di blog ini… Kalau begini keadaannya, mungkin gue akan bikin konsert di sini… gue memang kepingin nak bikin konsert depan pasaraya Ceria (dekat dengan wakaf che yeh).

    P/S – ismaNEVES – bila kamu mahu datang semula ke Hotel Mulia?? Gue nuggu kedatangan lo… tak silap gue, CINTAMU TERTINGGAL DI INDONESIA… betul nggak??

    semoga ketemu lagi dari gue, Ahmad Dhani (vokalis kumpulan Dewa)

    Comment by Ahmad Dhani (vokalis Dewa) — October 29, 2008 @ 7:59 am

  10. Kengkawan…hebat tak hebat azran..sampai Pemuda Sik nak dia main tuh..muahahahaha..

    Comment by manlukeman — October 29, 2008 @ 8:03 am

  11. Tak yah turun laaa pemuda umno sik….demo ada ko tak ado ko………serupa jah…kawe raso baik takdoh…ahhahahahahhahaa…

    Comment by Indura Mahyadin — October 29, 2008 @ 8:05 am

  12. indura mahyadin ni baru dua hari kat kb dah fasih cakap kelantan… maklumlah mak dia asal pantai senok, bachok… mesti ada bau2 bacang dengan haspaizi… tak sangka haspaizi sekampung dengan indura mahyadin

    Comment by wanfai — October 29, 2008 @ 8:10 am

  13. sebenarnya saya sudah lama boleh cakap kelate untuk perhatian Wan Fai ….Haspaizi???…saya tak sekampung pun dengan dia….malah tak kenal langsung..dia pemain bola ke? ke atlet agkat berat…tapi kan saya minat kat reporter kosmo badan besar…segak2 sikit..dia bagi kadname kat saya semalam….dgr ore panggil bob2.
    wanfai kenal? kalau kenal kirim salam kat dia dehh..

    Comment by Indura Mahyadin — October 29, 2008 @ 8:22 am

  14. BOB KOSMO??? TAK KENAL!!

    Comment by wanfai — October 29, 2008 @ 8:34 am

  15. aku stuju ngan abe adm..skang ni ramai dah nk pakai nama lain pdhal orgnye sama jah..no kualitas. Pahtu asik puji diri sdri..apahalll?????? Mgu dpn team merah akan amuk…dua mgu je bg peluang dh bangga..AWASSSSS..mgu dpn yer.

    Comment by dewa 20 — October 29, 2008 @ 8:49 am

  16. ALa bukan menang besar pun team kuning tu. Boleh la, kitaorg bagi confident balik je. Ye la, minggu2 sudah macam main dengan team under 14 Sekolah Menengah Kedai Lalat je. Org cakap Wanfai tu bagus, aku tengok malam tu cam biase je. Kalau setakat main cam tu, team kampung aku pun belum tentu boleh main 1st eleven. Silap2 selection pun dah out…

    Comment by Sinuzula — October 29, 2008 @ 9:19 am

  17. Tapi malam tu gua kecewa btul la. Gua dengar team merah ada beli player baru, ntah la gua pun tak tau asal mane player tu Yala kot, badan besar2. Main hampeh la, gua kena g tau pengurusan pasukan merah suh jual je player tu. Takpun free transfer jer (ada ke orang nak huhuhu….). Tapi takpela, kita bagi la peluang dulu, next week lau tak perform gak, terminate je la kontrak.

    Comment by Tarabas — October 29, 2008 @ 9:27 am

  18. Apa pun..i tau ismaNEVES tetap berkualitas di gelanggang…Wanfai jgn nak memfitnah ismaNEVES..cintanya tetap tertinggal di Malaysia

    Comment by RozitaCHEwan — October 29, 2008 @ 9:29 am

  19. ASSALAMUALAIKUM… ANDA SEMUA REPORTER KELANTAN TAK KENAL SAYA, TAPI SAYA KENAL ANDA SEMUA…

    KELEMAHAN TEAM RUMAH MERAH IALAH BOB, POKNE DAN HAKIM… MEREKA BERTIGA INI TAK ADA KUALITAS… MEREKA INI ADALAH LUBOK BAGI PASUKAN LAWAN… SELAGI MEREKA BERTIGA ADA DALAM PASUKAN MERAH, SAMPAI BILA2 PUN TAKKAN MENANG… NAK MAIN DENGAN TEAM VETERAN DARI RUMAH ORANG TUA KEDAI LALAT PUN TAK LAYAK… ANDA BERTIGA PATUT JADI POM POM GIRL JE… SEKIAN TERIMA KASIH

    Comment by peminat sinuzula — October 29, 2008 @ 9:34 am

  20. ceh..pelik-pelik la namo ni wei..tukar la namo..tukar la emel..tau gak aku..aku jugak yg brani pkai name sndiri..siap ada gambar..citer byk xgune..nanti kita repeat lg..tiap2 mggu ble jumpe..ape nk gado..

    Comment by manlukeman — October 29, 2008 @ 9:39 am

  21. apa la korang ni…tak sebut pun pasal man of the match…yang pasti lee adalah penjaga gol yang berkualitas dan mampu mengisi tempat penjaga gol ketiga Kelantan untuk Liga Perdana seperti yang Presiden Kafa cari..yang setuju..kata setuju…yang tidak setuju kata tidak…..setujuuuuuuuuuuuuuuu

    Comment by peminat_LEEBERAS — October 29, 2008 @ 9:44 am

  22. saya tengok komen anda semua pedas2……begini rupanya keadaan futsal di MKFC…memang world…kepada team kuning tuu…..saya akan turun padang untuk memperkuatkan team anda bagi menentang team merah yang dibarisi lubok air taha che mat hassan, di kampung senok… seperti bob, dan pok ne…. kacang jeeeeeeee!!!!!!!!!.

    Comment by Indura Mahyadin — October 29, 2008 @ 9:44 am

  23. oiii…malu la puji diri sendiri. Untuk pengetahuan semua Rozita Che Wan tu sebenarnya IsmaNEVES

    Comment by Tarabas — October 29, 2008 @ 9:59 am

  24. Bola? Bila korang main bola aaa….tidak malam ni ker?….Ciss apa pekdah aku beli boot ni?…Ni sumer rozita che wan punya pasal le nih…

    Comment by Zackk..... — October 29, 2008 @ 10:04 am

  25. Papepun kite tetap sokong pasukan merah. Ramai pemainnye bagus2, tambah2 keeper dia. Kite suka la team merah…

    Comment by wapunyasukala.... — October 29, 2008 @ 10:05 am

  26. korang dah letih ke dok attack wanfai tu smpi dah beralih kat gua….jgnlah menyebarkan dakyah negatif kat gua…yang penting cintaku tetap tertinggal di Malaysia walaupun gua memang suka gi Hotel Mulia tu…

    p/s utk wanfai – angguk2 geleng2..jasamu tetap ku kenang

    Comment by ismaNEVES — October 29, 2008 @ 10:12 am

  27. p/s buat RozitaCHEwan tersayang – biarlah apa pun org nak kata tp biarlah hubungan kita berkekalan…jgn jd macam cinta bob ngan shiela tu yg belum tentu kesudahannya walaupun sudah nampak putiknya..jeng..jeng…jeng

    Comment by ismaNEVES — October 29, 2008 @ 10:14 am

  28. cakap banyak tak guna la bro… apa kata malam esok kita main futsal lagi sekali?? baru kita tau team mana yg betul2 hebat… amacam???

    Comment by wanfai — October 29, 2008 @ 10:29 am

  29. eleh mcm bagus je team kuning tu , pada hal bkn nye bagus sgt..nasib jer..poyo jer striker dia org terutama isma dan faizal tu..baru menang dua kecoh satu dunia hehehehe

    Comment by padi — October 29, 2008 @ 10:39 am

  30. wei tukar la jgn la pakai dewa banyak sangat, kalau berani pakai le name sheila on 7, kan sedap…. muahahaha

    eleh team merah cakap je lebih, sinozula ke mikah ke wire kelantan ke dewa(ntah berapa tapi yg pasti po neng) ke semua same je… semua hancit… tarak guna… mikah betul kan balik fakta ko… rumah merah dah banyak kali kalah ngan rumah kuning… nanti aku saman ko atas akta fitnah… mcm kickdefella kena…

    apa pun saya suka ngan abang bob… sebab tu nama saye sheila…

    Comment by sheila_on_10 — October 29, 2008 @ 11:24 am

  31. saya pun suke kat abang bob… abg bob nampak macho… perut abg bob seksi la… bile leh kuar dating… jangan risau saya tak cakap kat sheila… ops terlebih sudah…

    Comment by peminat bob — October 29, 2008 @ 11:27 am

  32. kepada Wanfai (gerrard), Isma Neves and lee (tangan ajaib) dari pasukan team kuning dan lubuk air taha Bob (Macho) Pok ne (nistrooy) Hafiz buncit DLL dari team merah tuuu…. tak yah laaa gaduh2 kita ada misi lain untuk menaikkan nama MKFC…..sekarang ne kelate.dot.net ajak nak lawan mcm mana???????

    setuju kata setuju…………………………tak setuju kata tak setuju?????????????

    Comment by AJK Persahabatan MKFC — October 30, 2008 @ 2:06 am

  33. yahooooooooooooo…..chelsea menang……..belasah hull city 3-0… hari tu kalah dengan Liverpool nasib jahhhhhhhhhhh…

    Comment by JongkolBLUES — October 30, 2008 @ 2:12 am

  34. Hidup Chelsea…Liverpool haukkkk!!!!

    Comment by MonkeyBoon — October 30, 2008 @ 7:36 am

  35. ala ismaNEVES tu buat2 tak kenal Rozita Che Wan, padahal diri sendiri. Aku dah tau. Takyah nak propa la. Buat cam tak kenal lak, pastu puji diri sendiri, ciittt podahhhhh…..Lau berani ismaNEVES bawak la Rozita datang tgk main futsal.

    Comment by wapunyasukala.... — October 30, 2008 @ 7:40 am

  36. diharapkan supaya semua media kelantan tok soh laye kutukan berkaitan pasukan EPL. biarlah monkeyboon nak kecek gapo pun. mungkin masa Chelsea kalah dengan Liverpool hari tu monkeyboon duduk dale hutan makan pisang agaknya. maklumlah monkey merangkap baboon. tak sangka ada penyokong chelsea berasal dari hutan

    Comment by anti-monkeyboon — October 30, 2008 @ 8:10 am

  37. Jangan keterlaluan kutuk mengutuk ni..sikit2..bole..kalau tak, admin xbole nak approve..

    Comment by mediakelantan — October 30, 2008 @ 8:28 am

  38. aku malas baso jah nge pasukae kuning nih..xkuat manopung..kalu main skali lagi KO la kna belasoh..ptuiii…xleh bui muko skit luah lube idung slalu..weekkkkk..

    Comment by rockBUDU — October 30, 2008 @ 9:45 am

  39. Lie tu sebenarnya waris mak lampir kampung tumpat…sebab tu dia gagah perkasa….

    Comment by Mak Lampir — October 30, 2008 @ 9:55 am

  40. untuk wapunyasukala..minta maaf permintaan anda sukar untuk saya tunaikan..kerana jika rozita hadir tentu menyukarkan saya untuk beraksi seperti biasa yang tentunya menjadi harapan kepada pasukan Rumah Merah..ia juga bagi mengelakkan pihak media menghidu hubungan kami….

    Comment by ismaNEVES — October 30, 2008 @ 9:58 am

  41. Kalau Rozita Che Wan tak boleh datang, Chef Wan boleh datang main dengan team u all. Jangan lupa saksikan ole oleh bersama Chef Wan di TV9.

    Comment by CHEF WAN — October 30, 2008 @ 11:15 am

  42. nak Rozita jgk dtg….isma tolonglah bw dia….

    Comment by leeBERAS — October 31, 2008 @ 5:30 am

  43. lepas ni mahu join ismaNEVES coz ada kualitas bgt…it will be…isma, andra and the backbone

    Comment by andra and the backbone — October 31, 2008 @ 9:59 am

  44. kawe raso baju meroh kno doh male nih..br 2x mene doh ngaku kuat..kno pulok ado 2 ore hok xreti main iaitu si azran sathianathan n paizi kelam kabut..gerenti kaloh kebuk..hahahaaa…jgn mare

    Comment by rockBUDU — November 3, 2008 @ 10:12 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: