Media Kelantan

October 21, 2008

Latihan MKFC – Kelincahan Mijie

Filed under: Aktiviti kawan — mediakelantan @ 8:24 am
Main betul-betul, Mijie tengok tuh..

Main betul-betul, Mijie tengok tuh..

Dalam latihan mingguan pasukan Media Kelantan Footbal Club (MKFC), beberapa perubahan berlaku dalam posisi pemain bagi meningkatkan kemantapan kemahiran corak permainan masing-masing

Ada pemain yang sebelum ini bermain di posisi pertahanan, penyerang dan tengah bertukar peranan masing-masing untuk mencuba takti baru yang diperkenalkan..hasilnya, tampak memberansangkan apabila pemain berjaya menguasai ‘mood’ posisi baru tersebut dan dilihat mampu menjadikan diri masing-masing sebagai pemain profilik..

Perlawanan pemanas badan semalam nyata dikuasai oleh pasukan jersi kuning diketuai oleh Azran yang mendominasikan kawasan tengah..Kekemasan permainan yang ditunjukkan mengatasi pasukan jersi Merah yang dikepalai oleh Ishak ekoran ketiadaan Bob..penampilan semula Wan Fai juga ada faedahnnya apabila berjaya menyumbat beberapa gol menewaskan penjaga gol pasukan lawan..menang la pasukannya dengan sedkit perbezaan gol, 9 gol berbalas 7..

Apa-apa pun, penampilan istimewa daripada Pengurus Pasukan MKFC, Mijie bersama pasukan jersi kuning buat julung-julung kalinya berjaya memukau pandangan mata..gerak lenggok kakinya menggelecek bola berjaya mengelirukan pemain lawan..bagai ombak besar meliuk pantai..siapa berani datang, bola singgah badan..satu gerakan cantik mijie yang disusuli dengan tendangan deras hampir-hampir menghasilkan gol, cuma dihalang oleh kecekapan penjaga gol lawan..

Jangan main-main..lincah ni..kenapa..tak percaya ?? (ini bukan teknik super-impose)

Jangan main-main..lincah ni..kenapa..tak percaya ?? (ini bukan teknik super-impose)

Kepada wanita-wanita, puteri media Kelantan yang berminat untuk turut sama dalam latihan, anda semua dijemput hadir..

29 Comments »

  1. tahniah kepada team jersey kuning kerana menang… tahniah juga kepada abang wanfai yang beraksi cemerlang… wah dalam demam2 pun boleh jaring gol lagi… nanti minggu depan marsha nak minta abang wanfai yang kiut tu sain autograf la..

    Comment by marsha-milan-londoh — October 21, 2008 @ 9:02 am

  2. saya suspek si pengurus pasukan MKFC mijie tu………cara sepakan beliau seakan-akan david beke…tapi aku tak puas hati sebab budak berbadan besar dan segak pasukan lawan team kuning tak ade.

    Comment by tapaiBLUES — October 21, 2008 @ 9:37 am

  3. marsha ni..ntah2 wan fai baya untuk puji dia..

    Comment by mikah — October 21, 2008 @ 9:40 am

  4. Yang penting…akak skor dua GOL taw…. walaupun period tak hengat….!!!!

    Comment by k@k beLL@ — October 21, 2008 @ 10:18 am

  5. hello… u ingat i ni senang2 ke org boleh beli… i memang dah minat kat wanfai tu, lagipun dia memang berbakat dan layak dipilih sebagai man of the match

    Comment by marsha-milan-londoh — October 21, 2008 @ 10:33 am

  6. skor dua gol, sepak mcm david beke, wanfai demam…semua bosannnnnn….yg penting sekarang ismaNEVES kekal selaku penjaring terbanyak dan sudah mencecah kepada 40 gol musim ini dan memecah rekod sendiri musim lalu…itulah penangan berlatih bersama MU di Old Trafford beberapa musim lepas…nyata Kawan FC tidak rugi memiliki ismaNEVES…Glory, Glory, Glory MU….

    Comment by ismaNEVES — October 21, 2008 @ 5:24 pm

  7. semua tak betul…..skor dua gol lerr..alasan demam laaa….jaringan mencecah 40 gol laa…karut belaka…kalau betul2 nak cari sebenarnya penjaring mulai latihan minggu depan kita lantik pencatit penjaring. kita taruhkan mcm2 kategorinya….contohnya penjaring terbanyak, cantik, sepakan melucukan dll. ini baru betul disisi undang2 KAFA…ok tak cadangan nie.

    Comment by tapaiBLUES — October 22, 2008 @ 2:30 am

  8. aku sokong cdgan si tapai..stat mgu dpn kita rekod sape penjaring terbanyak serta golden goal.. ade setgh pemain cam xreti main tp xpelah sekadar nk panas kan bdn lg..heheh. Mijie tu terer sebenarnye tp lama xmain..skali tgk mcm maradona..apepun MU 3 – Celtic 0..biasalah juara bertahan..team lain hampeh

    Comment by dewa 20 — October 22, 2008 @ 5:31 am

  9. MU menang dengan celtic macam malaysia lawan nepal… boleh jalanlah MU yang hancik tu bersama dengan Dewa20… MU kat EPL pun duduk kat bawah HULL… tak payah berangan la… SAY NO TO MAN YOOOOOO…..

    Comment by wanfai — October 22, 2008 @ 6:51 am

  10. marsha setuju dengan abang wanfai… MU tu ntahapapantah… lebih baik support Liverpool, ada torres yang hansem macam abg wanfai… hik hik

    Comment by marsha-milan-londoh — October 22, 2008 @ 6:54 am

  11. aku rasa marsha milan londoh tu kena bayar mahal dari wanfai sebab asyik puji wanfai jeeeeeee….berapa gak wanfai bayar???? kalau setakat RM5 takyah lerrr…

    Comment by tapaiBLUES — October 22, 2008 @ 9:07 am

  12. alah wanfai lu sudah takut sekarang… liver’fool’ sudah goyang… dah 2-3 match menang nasib… celtic team kuat apa… champion liga scotland… tak de kena mengena dengan nepal… adios liver’fool’… muahahaha

    Comment by dewa10 — October 22, 2008 @ 11:04 am

  13. liver’fool’ ke..liverpool ker..same je..sekali sebut, orang pun dah tau team macam mane..

    Comment by Mikah — October 22, 2008 @ 11:18 am

  14. nampaknya kesatuan penyokong man u kelantan sudah bergabung menyerang aku bertubi2…

    Comment by wanfai — October 22, 2008 @ 11:25 am

  15. aku rasa wan fai ngan marsa nih org sama kut..puji xmasuk akal lansong..buta sukan n xakui kekuatan lawan..nk lwn arus ke????

    Comment by ismaNEVES — October 22, 2008 @ 12:25 pm

  16. buat pengetahuan semua…skali lg ada org guna nickname aku….aku sungguh kecewa kerana ada pihak yang mengambil kesempatan diatas keglemoran aku ini untuk menumpang glamor cam kak bella tu

    Comment by ismaNEVES — October 22, 2008 @ 3:59 pm

  17. pemain terbaik tak perlu dibagi tau..yang penting main saje..org yang tengok boleh tau sape yg bagos main

    Comment by alfred — October 23, 2008 @ 5:29 am

  18. wanfai, please call me atau terus je datang bawa boot ke wisma FAM

    Comment by B SATHIANATHAN — October 23, 2008 @ 5:52 am

  19. Yahuuuu….chelsea menang,liverpool draw ahahhahahaha….

    Comment by Wires Kelantan — October 23, 2008 @ 6:11 am

  20. Yahuuudi chelsea…. muahahaha liverfool akan terus tenggelam ngan kelab spain yang bangang pun tak leh menang… kepada wanfai, apiz n fathil lebih baik korang sokong nepal la…

    Comment by antu_bungkus — October 23, 2008 @ 10:46 am

  21. to wanfai…kelab india perak sangat berminat utk dapat kan u utk kelab ni. Plz call me at number 014 tekan tekan tak dpt. Call segera aaa..

    Comment by m. Karathu — October 24, 2008 @ 3:13 am

  22. hari paling gembira buatku semalam sebab MU seri dengan Everton hahahahahahhahaah….ape leehhh MU dgn everton pun leh seri….hampeh….cakap kat ferguson tu cari taktik lain…kepada orang ramai jangan lupa tgok chelsea vs liverpool malam ne, chelsea akan menang sekurang-kurangnya 3-0. hidup team blues……………go!go!go!

    Comment by tapaiBLUES — October 26, 2008 @ 8:44 am

  23. menang baru sekali riuh sekampung..team merah baru nak panas badan…tunggu esk yer

    Comment by mr bal — October 26, 2008 @ 9:33 am

  24. to tapaiblues… tak baik kutuk orang… ha kan dah kena batang hidung sendiri… rekod tanpa kalah kat stamford bridge pun dah lebur… tu la lain kali jangan kutuk MU tu… MU tu belum panas lagi, tapi penyokong MU je yg dah panasss…

    Comment by wanfai — October 26, 2008 @ 3:45 pm

  25. Wanfai…Kelantan juga berminat nak ambil u sebagai pemain. U memang hebat tak setanding yg lain macam tapai ke, dewa ker, Isma ker..Dia orang tu sembang je lebih…I minta you segera lapor diri selewat-lewatnya Isnin depan kalau berminat. You tak payah ada ujian, terus masuk jadi main players kiter..Buat tapai ker, dewa ker, Isma Neves ker…untuk you all ada kekosongan sama ada sebagai pengutip bola ada pom pom girl bersama marsha milan londoh tu…

    Comment by Presiden KAFA — October 27, 2008 @ 6:51 am

  26. terima kasih la Tan Sri Presiden Kafa, B.Sathianathan dan M.Karathu… tapi saya lebih berminat untuk menjadi reporter je… saya tak nak jadi pemain profesional sebab nanti takut lupa diri… terima kasih kerana menghargai bakat saya

    Comment by wanfai — October 27, 2008 @ 3:57 pm

  27. em, suma2 ni, tak payah gaduh-gaduh… nasib baik aku, nicholas anelka, kena cikenpok, kalau tak tentu aku jadi pilihan utama tan sri presiden kafa walaupun aku tak hingin dia…

    Comment by anelka — October 28, 2008 @ 5:36 am

  28. liverfuuhhh…hambik mu..nge klab duk patak pun buleh kaloh..apadaaa… nok kato xreti main, buleh gak bubuh gol..mesti sengajo kaloh nihh..hehehe. MU naik doh..skit lg litas la..alohh supo skalo lah..

    Comment by rockBUDU — November 3, 2008 @ 11:15 am

  29. apalah sngt wan fai kalu MU…kan aku dah suruh kau tukar kelab tak nak…idup chelsea..

    Comment by pclama — November 4, 2008 @ 1:25 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: