Media Kelantan

October 8, 2008

Ucapan Selamat Hari Raya

Filed under: Pengumuman — mediakelantan @ 8:02 am

Di sini ingin diselitkan ucapan Salam Lebaran yang dibuat oleh rakan kita..seroang reporter akhbar berbahasa Cina..harap ia masih tidak terlambat..

kepada kawan-kawan sekalian,

tahun demi tahun,masa cepat berlalu,kawan tetap kawan,harap kawan tak lupa LIN.

LIN di sini nak ucap SELAMAT HARI RAYA kepada kawan kawan ya sudah lama kenal seperti z,is,betty,wan zul,pak ne,mimi,bang sir,kak na,abeng pi,rusni,mc sue dan jugak kepada kawan yang baru kenal macam syak,zizi,adik za,dla,hei yao qi lei,azran,bob,hakim,alina dan ramai lagi saya rindu kawan kawan di luar sana macam mona,haris,yuel,ricky,mira,norliza…….

sekali lagi…….maaf zahir dan batin,betul ke ucap mcm ni…aaaaahhh…sebut eja la SELAMAT HARI RAYAAAAA.

masa raya kalau ada open house jgn lupa ajak LIN tahu…..LIN akan cuba hadir,kan kita ni kawan……..

LIN dr NANYANG SIANG PAU base KELANTAN

Advertisements

Dua reaksi yang berbeza – Apa yang tak kena

Filed under: Candid Camera — mediakelantan @ 7:54 am
Datuk Mukrhiz still maintain, yang lain macam terpinga-pinga

Datuk Mukrhiz still maintain, yang lain macam terpinga-pinga

Seyum lebar semua..apa yang menarik tuh..

Senyum lebar semua..apa yang menarik tuh..

Tugasan selepas Hari Raya dan Agenda Tersembunyi

Filed under: Santai/Cuci Mata — mediakelantan @ 7:44 am
Sedang menunggu Orang Kena Tahan (OKT)

Sedang menunggu Orang Kena Tahan (OKT)

Selepas memperlahan enjin masing-masing ketika bulan Ramadan, masing-masing media Kelantan sibuk untuk mencari bahan berita santapan pembaca dan penonton..

Ada pula liputan kes mahkamah pertama selepas bulan puasa ni..kes bunuh dan kes 39A…kes yang menarik..boleh lah nak nak keluar paper..keluar TV..

Tugasan di mahkamah ni memang seronok..sebab semua geng media pasti berkumpul..yang kurangnya, nak kena menunggu…satu penyeksaan…alahai..bak kata seorang rakan reporter tu, Hakim (Kosmo!), boleh habis rokok Dunhill kotak 14…yang tetap steady, Isma yang kerap datang bila kes nak mula sebut…

Punyalah excited masing-masing menunggu OKT untuk muncul, sampai Bidi (Bernama) dan Napi (Bernama TV) nak bertumbuk..hairan juga tak tahu sebab musabab ye..hanya lensa Zulhanifa (Utusan) sempat merakam aksi tersebut..

Sampai nak bertumbuk dua umat ni..apa kes pun tak tau

Di sebalik semua di atas, ada pula agenda tersembunyi yang berjaya dihidu ketika tugasan ini berlangsung..ada la dua orang rakan reporter di sini yang sedang hangat digosipkan dikatakan merancang bercuti bersama-sama..terkejut juga kawan-kawan media yang lain apabila dapat tahu perkara ini..secara kebetulan kedua-duanya mengambil cuti pada tarikh yang sama..sampai ‘suspek’ itu cuba untuk meminta ‘suspek’ yang seorang lagi menukarkan tarikh cutinya..

Tidak mengapalah..kita tengok saja nanti apa yang nak jadi..

Blog at WordPress.com.