Media Kelantan

September 2, 2008

Asignment di Bulan Ramadhan

Filed under: Santai/Cuci Mata — mediakelantan @ 4:46 am

Bila tiba bulan puasa, asignment pun macam ‘berpuasa’ gak..dalam diari tugasan tu pun, macam ade takde je ke mana nak pergi untuk hari-hari yang mendatang dalam bulan Ramadhan..paling busuk pun..majlis berbuka puasa..balik-balik, program ni la tiap-tiap..ada sampai langsung takde program atau aktiviti apa-ape pun..teruk juga gang media Kelantan nak cari story bagi mengisi page Local masing-masing..

Hari kedua berpuasa (hari nila), ade satu je asignment..kebetulan melibatkan Tok Guru Menteri Besar Kelantan..jadinya, semua reporter menyerbu ke sana..sambil masing-masing terpinga-pinga nak buat stori ape..tajuk asignment ye..SEMINAR Integriti..alahai..jemu orang nak bace bende ni..

Dengan masing-masing muka letih, duduk lah bersila kat luar Dewan Teratai tadi..Si Ishak, Nik Zaidi, Cik Pah, Mek Miza, Shiau Wei, Lin dan Kak Mah..tengah duk fikir apa soalan nak tanya pada Tok Guru..masing-masing dh keletihan macam tak berbuka semalam (kecuali Shiau Wei dan Lin)..si Khairul saja yang setia duduk dalam dewan mendengar ucapan Tok Guru yang panjang lebar..yang si Azran pulak..siap boleh datang lambat..baru hantar orang rumah kot…terlepas langsung program ini..nasib la kawan-kawan ada..hehehehee..

Bulan puasa ini menuntut para media menjadi lebih kreatif dan bijak untuk mencari story sendiri yang bercorak human interest..tapi nak buat benda ni pun bukan senang..kena lak berpuasa..letih wwooo..yang lebih bijak..kalau masing-masing berkongsi story..lagi best..all for one..one for all…hehehehhee..

ala..bulan puasa ni tak payah nak scoop..bak kata zabidi dalam dialek Perak..renti-rentikan la yeop..rentikan la..

6 Comments »

  1. assignment tu ade, tapi kau orang semua malas nak bergerak. ikut macam aku, buat appointment assignment yang kira selesa dengan diri dan bos tak berapa tahu. Lepas tu lepak le kat mana-mana, asal tak terserempak dengan bos. Kau orang boleh lepak di wakaf dekat kota darul naim. Atau buat assignment tu dekat rumah, boleh balik rest di rumah tapi jangan main dengan bini. Posa ni sepatutnya banyak assignment, tapi disebabkan “malas” maka pandangannya agak kaburlah.

    Comment by krull — September 2, 2008 @ 6:43 am

  2. kawan semua..dengar nasihat krull tu..jangan malas..

    Comment by mediakelantan — September 2, 2008 @ 8:06 am

  3. yang penting dlm intipati kata kat krull tu ialah…”jangan main bini pada bulan pose”..he he. Main lain boleh, katanya lagi.

    Comment by zackkk — September 13, 2008 @ 2:19 am

  4. Comment by k@k beLL@ — September 18, 2008 @ 6:14 am

  5. wah di bulan pose ni turut meriah dengan berbagai gosip yang tak pernah suram
    yang tak sedap didendangkan gosip disebalah timur kelantan iaitu di perkampungan kampung baung…..
    dengar gosip meriah dengan gosip kuali berasap dan jamu mak su dah berbungkus ditengahri….
    kalau yang tak faham dengan cerita mak ni… buat2 faham jelah…..kakakkakakka

    statement mak senang jer………chilok2 jugak… jgn sampai kene cekup dikepit tetek mak ayam!
    kakakka

    Comment by k@k beLL@ — September 18, 2008 @ 6:20 am

  6. hahahaaa….aku suka dgn kak bella nihh…memang aku suka tull….

    Comment by Zackkk — September 18, 2008 @ 9:53 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: